Uusi%20Kipin%C3%A4.jpg

22.7-9.8.2020 Tarja Nurkkala, Pauliina Waris, Heidi Suikkanen, Nina Sarkima

 

 

Galleria Uusi Kipinän vierailijataiteilijat luovat neljän huoneen näyttelykokonaisuuden rauhoittavaa, siistiä ja hillittyä taidetta. Katsojan on hyvä pistäytyä näyttelyssä oman tuntemuksensa ja mielialansa virkistämiseksi. Vasta töiden tekniikoista avautuu yllätyksiä, jotka käynnistävät ajatuspohdintamme vielä näyttelyn jälkeenkin.

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kauneimpana, sykähdyttävimpänä näyttelytöistä omalle ajatukselleni avautuu Pauliina Wariksen valo-verkkomobiilityö, josta kehkeytyy loisteliaan kaunis ja herkkä valon ja varjon - jatkuvan elämänmuutoksen sanoma. Työ on yksinkertaisuudessaan neronleimaus, jollaisia harvoin taiteen herkkyyden rajattomista maailmoista kohtaa.

                                                * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

 

 

 

2.jpg

 

Nina Sarkiman työt luovat näyttelyn kiehtovimman huonekokonaisuuden inspiraatiomaisista maalauksista ja huone täyttyy loistavan rytmisesti ripustetuista suurista, silmän juuri ja juuri erottavista ohutkerroksista vesivärien luomista akvarellinomaisen kuulakkaista, läpinäkyvän hennoista, keveyttä henkivistä töistä.

 

 

 

 

 

Ty%C3%B6%20n%C3%A4yttelyst%C3%A4.jpg

Heidi Suikkanen manipuloi katsojaa voimakkaan massiivisilla mustilla tussitöillä, joihin liittyy piirroksellisia rönsyjä tekniikan laitteista ja niiden osista. Jotakin absurdin korneja mielleyhtymiä ne tuovat katsojalle - selkeiden asioiden käsittämättömän mielikuvituksellisista loputtomista piilomaailmoista.

 

 

 

 

 

 

Mekko%20lasinsirpaleista%20lattialla.jpg

 

Rikottujen asioiden, särkyneiden unelmien tilitykseltä vaikuttaa Tarja Nurkkalan suuri huoneellinen lasin- ja peilinsirpalein tai pienen pienin, juuri havaittavin nauloin tehdyistä hahmotelmista. Se on eräänlainen taiteilijan henkilökohtainen terapiaesimerkki kenelle tahansa toteuttaa omalla tavallaan psyykensä kokoaminen. Puhuttelevinta Nurkkalan töissä on katsojan löytää sielustaan vastine teosten sanomalle. Siihen pohdintaan taiteilija lähes keksinnöllisen ainutlaatuisin eri tekniikoin antaa virikettä katsojan kokemuksille, muistoille, aivoille - ja silmille.

 

http://galleriauusikipina.fi/

 

Lis%C3%A4liite.jpg