Hormihakara%201.jpg

Kahisevahousukala ja Rapu yhteisessä kiperässä opetteluyrityksessä

 

Hormihaikara-teatterityöryhmän mukana pääsimme eilen ensi kertaa ja median etuoikeutena tutkimusmatkalle Meren alalokeroihin sinihohtoisen korunkauniisiin lumoavaisiin vedenalaismaailmoihin. Tapasimme Körmyniskan, Liuhuttelijan, Uutisturskan, Ravun ja monet muut mertensyvyyksien niin kummajaiset kuin taviksetkin. Vaikkemme esityskatkelmassa Muikun kauneussalonkiin vielä ehtineetkään emmekä miltei pelottavan syvän pimeän Pohjan asujien jännittävien Lamppukalojen luo, saati kirjoittamaan nimeämme palatsisen ihanankauniin Korallipuutarhan vieraskirjaan, oli väriä valoja ääntä otusta eliöitä katseltavaa tapahtumia seikkailuja ja lumoavuutta silmien ja hämmästelyjemme täydeltä.

 

Ymmärsimme katkelman nähtyämme, että esityksen somanviisas hauskuus on aikuisille tarkoitettua kielenkäytön ja osittaisen runomitan iskevän osumatarkkaa kujeilevaa aivovoimistelutekstiä, jota esityksessä on niin juonimutkaisen runsaasti, ettei aikuinen aina sen vauhdissa ja käänteissä perässä pysy. Mutta lapset ja lapsenmieliset tempautuvat taatusti kaikin jännitysodotuksin teatterileikkiin ja sen runsaan visuaalisen kauneuden kokijaksi, näkijäksi, ajattelijaksi, asiantuntijaksi ja jälkipuhujaksi ehdoitta ja ennakkoluulottomasti.

 

Näytelmän rekvisiitta uusiokäyttöisistä esineistä on poikkeuksellisen kekseliästä visualisointia ja esityksessä kuullaan ainakin kaksi omatekstistä ja -sävelteistä laulua esittäjien tulkitsemina.

Esityksen kaikki elementit - käsikirjoitus, lavastus, puvustus ja musiikki - ovat pohjamutia myöten työryhmän valmistamia. Lavastuksesta ja nukkejen rakentamisesta on päävastuussa ollut Nestori Hellgren, joka näyttelee yhdessä Mari Kanervaniemen kanssa koko vedenalaisen maailman eläjien otuskunnan. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut Tuija Laine.

 

Meren Alalokero saa ensi-iltansa perjantaina 29.9.2017 Superteatterin uusissa tiloissa Sammonkatu 8 H, klo 18.00

 

Lisätietoja esityksestä ja lippuvarauksista: 

www.superteatteri.fi

https://www.facebook.com/hormihaikara/

 

Lis%C3%A4liite.jpg