Swap-normal.jpg

Espoon vaikuttavan upeassa taidemuseo Emmassa on vierailevalle taiteelle pyhitetty valoisa, hieno Galleria Aarni. Siellä Lahden Taiteilijaseuran vaihtonäyttelynä kahdeksan lahtelaistaiteilijaa on esillä maalauksin ja veistoksin 12.9. - 6.10.2013.

Monet jo aikaisemmin Lahdessa näkemäni työt ovat nyt löytäneet niille kuuluvan kelvollisen estradin: lahtelaistaide on esillä aistikkaasti, upeassa taiteelle pyhitetyssä avarassa tilassa, tilaan soveltuen ja vaikuttaen katsojaan.

Ville%20R%C3%A4ty-normal.jpg

Erityisesti Ville Rädyn kolme maalausta tuntuvat omailmeisyydellään, tekniikallaan ja ajatuksellisilla visioillaan kiirivän maalaustaiteemme nykyhetken nautittavimpaan eturiviin, ilmaisuun, josta on pakko viehättyä.

Kalleenpuup%C3%A4%C3%A4t-normal.jpg

Kalle Mustosen tutut puuteokset luovat hienon rytmikkään kokonaisuuden tavoitellen ajatuksensa mukaan gallerian korkeaa lakea.

Anne%20h-tulva-normal.jpg

Anni Henrikssonin vaneriset värikynä-öljypastellityöt tuntuvat yksityiskohdillaan ja herkkyydellään koskettavan jälleen.

Nyt lahtelaiset katsomaan omien taiteilijoittemme laadukasta ja tyylikästä esiinmarssia suomalaisen metropolimaailman sydämeen ja samalla tutustumaan taidemuseo Emman ainutlaatuisiin pysyväis- ja teemanäyttelyihin.

http://www.espoonkuvataiteilijat.fi/aarnissanyt

 

kynä1.jpg

Taidemuseo Emman mittava, monipuolisesti Birger Kaipiaisen keramiikkaa esittelevä elämäntyönäyttely on myös samalla pääsylipulla koettavissa (katsaus myöhemmin).

Esptaid.mus.jpg

http://www.emma.museum/