Speedo Masters Finland on vuonna 2013 perustettu suomalainen uimaseura, joka on erikoistunut masters-uintiin. Seuran jäsenvaatimuksena on lahtelaisuustausta ja kotiareena Saksalan uimahalli. Seura on Suomen Uimaliiton jäsen.

Speedo-masters%20kilpailijen%2016%20pers

Kuvassa 16 lahtelaisen Speedo Masters Finland -uimaseuran kilpailijaa kymmenvuotisen toimintansa kunniaksi juhla-asuunsa pukeutuneina Vantaan uimahallissa 29.10.2023.

 

Viime viikonvaihteessa Vantaalla järjestetyistä yli 400 osanottajan pitkän radan (50 m) Masters SM -kisoista Speedojen repuissa kohti Lahtea matkasi

22 SM mestaruutta 

 2  Pohjoismaiden ennätystä

 5  Suomen ennnätystä

Lahen uutisia onnittelee lahtelaisseura Speedo Masters Finlandia erinomaisesta menestyksestä!

 

Kynä ö.png

Mitä ne mastersit ovat?

Uintiurheilussa masterstoimintaa on kaikissa lajeissa: uinnissa, uimahypyissä, taitouinnissa ja vesipallossa. Uinti on suosituin masterslaji ja mastersuinnin harrastajia löytyykin kymmenien uimaseurojen riveistä.

Kunto- ja mastersuinti on tarkoitettu perustekniikan hallitseville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoa, uintitekniikkaa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluun. Tarjolla on vähemmän ryppyotsaista kisailuakin, joka soveltuu mainiosti eri ikäisille. Tosissaankin kilpailemisen voi toki ottaa, sillä jopa maailmanennätyksistä pidetään kirjaa. Kilpailuissa sarjat vaihtuvat viiden vuoden välein, alkaen 25-vuotiaista kilpailuvuonna täyttyvän iän mukaan. Yläikärajaa ei ole.

Suomessa järjestetään vuosittain avoimet mestaruustason mastersuintikilpailut, keväisin 25 metrin radalla ja syksyisin 50 metrin radalla. Kilpailuihin osallistumiseen vaaditaan kilpailulisenssi ja edustus uimaseuraan. Lisätietoa kilpailuista löytyy kilpailujen kutsuista. Suomessa järjestettävien kilpailuiden kutsut löytyvät Uimaliiton tapahtumakalenterista. Mastersuinnissa kisataan myös jopa PM-, EM- ja MM-tasolla.

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Speedo_Masters_Finland

https://www.uimaliitto.fi/uinti/masters/