Str%C3%B6mfors%20maisema.jpg

Strömforsin ruukki on yksi maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista, ja sen juuret ulottuvat 1600-luvulle. Alueen kirkko, johtajan kartano ja erilaiset historialliset tuotantorakennukset, merkittävimpinä kaksi vasarapajaa, tarjoavat vierailijoille unohtumattoman aikamatkan. Ruukkialueen vaiheikas historia elää yhä tänään viehättävän puutalomiljöön, museoiden sekä gallerioiden ja alueella työskentelevien käsityöläisten kautta. Ruukkitunnelman lisäksi Strömfors tarjoaa kävijöilleen elämyksellisiä hetkiä.

Historiallinen ruukkialue on täynnä ainutlaatuista nähtävää. Taontanäytöksiä pajalla, Helene Schjerfbeckin kaunis alttaritaulu Ruotsinpyhtään kirkossa, vaihtuvia taidenäyttelyjä ja paljon muuta. Kaikki kohteet sijaitsevat pienellä alueella ja niihin on ilmainen sisäänpääsy. Kannattaa siis vierailla kaikissa.

Katso kartta ja ohjelmien aikataulut:

https://stromforsinruukki.com

 

 

Ruukin%20n%C3%A4yttelyt.jpg

 

Lahtelaisen Olli Korkalan taide pulppuaa jälleen valtoimenaan, nyt harvinaisen aistikkaan, Strömforsin Ruukin laajan Vinttigallerian täydeltä. Tila on kerrassaan mainio - tunnelmallinen historialtaan, selkeä arkkitehtuuriltaan - taidetta esittelemään.

Korkala vinttigalleriassa.jpg

Olli Korkalan abstrakti ja kokeileva maalaustaide on saanut merkittävän uuden elementin, teosten koko on kasvanut usein jo lähes neliömetriseksi teokseksi. Vahva värisommittelu, voimakkaan iloiset ja syvät värit, upeasti hallitut kokonaisuudet saavat nyt tilaa hänen entisiin näyttelyihinsä verraten moninkertaisesti, merkittävästi. Laajan galleriatilan kokonaisripustuksesta kasvaa täyteläinen, monikirjoinen taiteen kattaus. Kokeilevissa maalauksissa on ihailtavan selkeää geometrista omaa tyyliä, herkkää ja harkittua maalaustaiteen miltei matemaattista, hiuksenohutta vetovoimaa.

Korkalan%20t%C3%B6it%C3%A4%201.jpg

Olli Korkala kertoi lyhyesti 22 vuoden maalaustaiteensa ensin ortopedin työn ohessa ja nyt eläkeläisen asemassa muuttuneen jo täysipäiväiseksi. Pitkään kestäneen maalauskaaren teoksista on esillä tuoreita, tämän ja viime vuoden töitä.Taulut ovat abstrakteja, katsojaitselleni ihailtavan suurikokoisia, tilaa tehokkaasti hallitsevia maalauksia.

Korkalan%20t%C3%B6it%C3%A4%202.jpg

”Jokainen teokseni on itsenäinen kuin oma pieni maailmansa”, hän itse lyhyessä näyttelyn avausesittelyssään filosofoi.

Korkalan%20t%C3%B6it%C3%A4%204.jpg

Silti kokonaisuudesta kasvaa yllättävän harmoninen, omaleimainen kuvataiteilijan kuvasto - Korkalan työt alkaa jo tuntea ja tunnistaa, niin erilaisia kuin sommitelmat ovatkin. Värit ovat oman mieltymykseni ajattelemana nyt ratkaisevasti näyttelyn suurikokoisten teosten pettämättömänä sieluna.

Lisätietoja ja aukioloajat:

https://stromforsinruukki.com/ajankohtaista/taidenayttelyt-22-6-18-7/

 

Lis%C3%A4liite.jpg