Superteatterin%20joulu%202018.jpg

 

Superteatterin joulutarina Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttusesta tapahtuu tänä vuonna leipomossa Rinkeli-Inkerin kanssa. Joulupukki on nimittäin lähettänyt leipuri Rinkeli-Inkerille jouluavuksi tonttunsa Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttusen, joka mieluusti on ottanut uuden tehtävän vastaan ja ryhtyy kaikkiin leipuri Rinkeli-Inkerin määräämiin tehtäviin täysin innoin.

 

Vaan sittenpä kommellukset alkavatkin. Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttunen kun ei ole koskaan ennen hiekkakakkuja tärkeämpiä leipomuksia tehnytkään ja nyt heti joutuu pieneksi hetkeksi tehtäviin varsinkin yksin, Rinkeli-Inkerin mennessä asioille. Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttunen joutuu tekemään niin joulupipareita kuin vastaamaan asiakkaitten kymmeniin puheluihin, joissa tilataan vaikka minkälaisia leipomotuotteita joulupöytään: on pipareita, mustaa kakkua…. ja.,, no. Eihän niistä oikein mitään tule, kaikki menee Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttuselta niin sanotusti pipariksi. Kärähtävät siinä kämmenetkin kun palavan piparin tuoksusta pelästynyt Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttunen syöksyy kohti leipomon uunia ja kahmaisee paljain käsin kuuman pellin ja siinä jo mustaksi kärynneet piparit uunista.

 

Ehkäpä parhaiten Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttusen kyvyt tulevat esiin Rinkeli-Inkerin neuvojen ja silmien alla, kädet huolella pestyinä, kaikki yhdessä tekien ja ennen kaikkea Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttusen laulaessa työn ohessa tuttuja joululauluja ja leikkiessä ikitutut tonttuleikit kärrynpyörillä liikkuvan notkean Inkeri-Rinkeli -leipurin kanssa.

 

Vaan meillä katsomossa oli vietävän hauskaa seurata tätä jouluista tarinaa, naureskella tarinan kekseliäälle verbalismille ja vielä kotimatkallakin Per Olof Andersson Svensson Tonttusen ja Rinkeli-Inkerin makealle, hyvälle, riemastuttavan lämminhenkiselle, höpsön huumorin täyslahjakorilliselle teatterilliselle Joulupipariurakalle.

 

Sup%2Cteatteri%20n2018b.jpg

 

SUPERTEATTERI

Joulupipariurakka

Teksti ja ohjaus Tero Porali

Esittäjät :Leena Keizer ja Anssi Hyvönen

 

 

www.superteatteri.fi

teatteri@superteatteri.fi

 

Lis%C3%A4liite.jpg