Lahden kaupungin uusi valtuusto kokoontuu ensi maanantaina 16.8.21 Sibeliustalolle uudessa kokoonpanossaan.

Kesän kuntavaalien tuloksena demokratialle ollaan Lahdessa juonimassa uudenlainen käsite. Tulevan nelivuotiskauden valtuustomme peräkamareissa saa yhä porskuttaa vain vaalituloksissa tappion kärsineet demarit ja kokoomus. Henkilökemia on heidän käsissään, sillä perussuomalaisten koko maan vallannut invaasio tukee nyt vanhaa konstia – demokratian käsitteen ymmärtämistä vain pelkän määräenemmistön ajatuksena paikkajaon yhteenlaskulla. Näin Lahdelle ollaan antamassa oikeistoleima, jossa demarit muodollisesti päättävät ja vikisevät apupuolueensa kokoomuksen sanelun mukaan ja päätökset siunaa edellisestä valtuustosta kaksinkertaiseksi kokemattomuushiivalla ja puoluehyppäyksillä nostatettu persulaisten melkoisen kirjava ja kokematon oikeistojoukkio.

Kaupunkimme pienet puolueryhmittymät ollaan ajatuksena (Pro Lahti, Kepu, Vihr, KD, Vas) jättämässä kuin nallit kalliolle räjähdystä turhaan odottamaan enemmistödemokratian kahmiessa Lahden valtuuston päättävimmät luottamuspaikat armotta. Äänestäjinä meitä jälleen harmittaa, että vanhat päätöskoukeroissa jo moneen kertaan pystyynkuivuneet valtuustojuonittelijat saavat jatkaa yhä omaa valtahegemoniaansa ja kääriä omiin taskuihinsa merkittäviksi summiksi nostatetut lisäliksat palkallisiksi muuttuneista luottamustoimista. Sitäkö demokratia eli kansanvalta tarkoittaa, rahaa omiin taskuihin?

 

 

Paikkajakob.jpg

Toisenlainenkin päätöstapa tulevana valtuustokautena olisi vielä mahdollista – aito demokratia, luottamustehtävien jako aatteellisesti omaperäiset pienryhmämme mukaanottaen prosentuaalisesti kaupunkimme vaalituloksen mukaisesti. Kahdenkymmenen valtuutetun tyhjänpanttina oleminen tulevat neljä vuotta  ei taatusti ole kansanvallan eikä meidän äänestäjien tahto.

 

Lis%C3%A4liite.jpg