P%C3%A4iv%C3%A4ns%C3%A4de%201%C3%B6%C3%B

 

Päivänsäde ja menninkäinen, päivä ja yö tanssivat herkän päivän ja yön Superteatterin kauniin tähtitaivaisessa, auringonsäteisessä maapallossa sielunmaisemamme täyteen ihmetystä, häikäistymistä ja rakastumista.

 

Päivänsäde yltää avaruuden tähtikartanoihin hennoin, tuhatpiruettisin höyhenenkevyin tanssiaskelin ja menninkäinen kompuroi hassuin kulmikkain jäsenin maan syvimpiin pilkkopimeisiin onkaloihin. Heidän paritanssinsa lumoaa hurjilla otteillaan, ihmislajille mahdottomilla trapetsisilla ilmalennoillaan, kehojensa tavoittamattomilla kosketuksilla, jäsentensä umpisolmuilla - päivänsäde höyhenkeveillä poutatuulisilla varvastansseilla, menninkäinen kompurahauskoilla nytkähtelevillä raajoillaan taikoen meidät ihastuksesta silmät selälleen ja hassunkurisuudesta nauruhermot hytkyttävän rempalleen.

 

Akrobatian kauhunsekaista suurta nautintoa, uhkarohkeuden hämmästeltävän sirkusmaista varmaotteisuutta ja tanssin rajatonta, säkenöivää, ennalta-arvaamatonta tarinakuvituksen liikekieltä koko päivänsäteen ja menninkäisen tarina.

 

Yhtä ihmeellistä on esityksen tanssiin vievä musiikki, jossa kaikki maailman sävelkirjo, kitaroin, viuluin, selloin, torvin ja rummuin soittaa korviimme hiljaisuudesta juuri ja juuri erottuen tinnituksen lailla ja sätkyttää kehoamme ja ajatuksiamme niin somasti ja kujeilevan vekkulisti jumpsuttaen, että me yleisö poistumme esityksen jälkeen vaistomaisesti pientä, meihin tarttunutta menninkäisen nimikkomelodiaa päivän hittinä riemuissamme menninkäisinä lallatellen.

 

Pienen Superteatterin suuri täysosuma!KOREOGRAFIA: Leena Keizer
LAVALLA: Leena Keizer ja Mika Seppälä
MUSIIKKI: Tero Porali

 

Ensi-esitys 16.3.2019

 

http://www.superteatteri.fi/ohjelmisto.html

 

Lis%C3%A4liite.jpg