Kaarisillan%20taiteilijoiden%20n%C3%A4yt

Kaarisillan valmiiden ja valmistuvien kuva-artesaanien näyttely Lanun aukion reunassa on oivallinen kävelykohde poiketa katsomaan persoonallista taidetta lahtelaisittain melko uuteen, pieneen, mutta toimivaan galleriaan. Eläin-aiheinen näyttely on avoinna aina joulukuun 22. päivään saakka, joten sen ehtii kokea monta kertaa keskustassa kävellessään tai asioidessaan. Yllä oleva näyttelykutsuun liitetty upea puupiirros on Kaarisillassa opiskelleen Paul Gustafssonin työ jo vuodelta 2016.

Eilen Kaarisillan toiminnanjohtaja Marju Markkanen avasi näyttelyn kutsuvieraille ja taiteilijoille pienen, maukkaan tarjoilun ja hedelmäjuoman maljoittelun nostaessa tilaisuuden tunnelmaa. Sen ohjelmasta ehdin kuulla avajaisfanfaareiksi muotoutuneet hienot kaksi lauluesitystä - Linnun ja kappaleen musikaalista Kaunotar ja Hirviö sekä musikaalisen pianosoolonkin. 

Kaarisilta%20n%C3%A4yttely%202023%202.jp

Tässä Kaarisillan ensimmäisen vuoden opiskelijat vasta kuukauden musiikinopetusta saaneet taiteilijat Matti, Mr Nuutinen ja Viivi selvästi keskittyvät juuri avattavan kuvataidenäyttelyn avajaisesityksiinsä.

Ennätin pikaisesti haastatella paikalla ollutta kuvataiteilijaa, kuvata hänen työnsä (alla) syntyä ja taiteilijan tulevaisuuden suunnitelmia.

Alla taiteilija Mikael Alanko ja hänen veistoskollaasinsa Mytologiset eläimet (2023)

Kaarisillan%202023%20n%C3%A4yttely%205.j

Kaarisilta%202023%20n%C3%A4yttely%203.jp

Kamerani tallensi avajaisista muutamia upeita kuvia, jotka leimasivat ensikokemukseni näyttelystä. Taiteilijoihin ja näyttelytöiden arvioihin palaan ensi viikon käyntini jälkeen tarkemmin. Kannattaa käydä, ihastua ja rakastua näihin taitaviin luomuksiin!

Kaarisillan%20n%C3%A4yttely%202023%201.j

Oma mielikuvani kymmenistä näyttelyn eläintä esittävistä teoksista on Oona Peltolan akryylityö Kesäunelma  (2020).