nestystulos%2013.5.%20Lahden%20kaupungin

Viimeksi Milla Bruneau äänesti ja äänestytti 13.5.2019 § 53 kaupunginvaltuuston hyväksymään kaksi miljoonaa veroeuroamme Iitin kunnan budjettiin  - Iittiin rakentuvaa moottorirataa varten (äänin 32-26). Kovin ympäristöystävällisestä saati tarkasta ja oikeudenmukaisesta rahankäytöstä tässäkään äänestyksessä ei ollut Bruneaun ajatuksissa kysymys.

 

 

Lahden kaupungin nettisivuilla oli 12.8.19 Kaupunginhallituksen uutinen Lahdesta Euroopan ympäristöpääkaupunkina.

Hankkeen toteutus edellyttää erillisen projektiorganisaation muodostamista pikaisesti. Esitys organisaation hallinnollisesta muodosta on tarkoitus tuoda päätöksentekoon syksyn aikana. Projektiorganisaation tehtävänä on huolehtia hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja viestinnästä.

 

Lahden kaupunginvaltuuston meidän äänestäjien valitsema, korkeimman luottamusaseman saanut on valtuuston puheenjohtaja Milla Bruneau. Nyt Bruneaulle on äkkiä valjennut, että valtuuston puheenjohtajuus on hänelle liian vähäpätöinen askel valtaan ja maineeseen. Lahtelaisten hänelle antama laaja tuki on heitettävä vähäpätöisenä sivuun ja kurotettava itsekkäästi paljon demokratiaa korkeammalle.

Bruneau on ohittanut lahtelaisen laajan ympäristöasiain asiantuntemuksen professoritasoja myöten, hyvän ja korrektin asianhoidon sekä sopinut kahden kesken kaupunginjohtaja Pekka Timosen kanssa nimityttää itsensä Euroopan ympäristöpääkaupungin järjestelykoneiston johtoon 8300 euron kuukausipalkalla. Miten se on mahdollista.

 

Mikä salaneuvos-sopija kaupunginjohtajastamme Pekka Timosesta on tullut, niin avoimena, sympaattisena ja osaavana kuin häntä olemmekin pitäneet.

 

Kaikkihan tietävät, että Bruneauta närästää menestys valtakunnallisissa äänestyskisoissa - hän ei tullut valituksi nykyiseen eduskuntaan. Pettymyksistä Bruneaun tähtäimessä on nousta julkkisten yläkastiin, kauaksi kansasta ja äänestäjistä ihan eurooppatasolle.

 

Itsekorostus on inhimillistä ja täällä Lahdessa helppoa, sillä aikaansaamattomia turhuuksia löytyy ihan riittävästi kuntamme poliitikoissa, myös Lahden valtapuolue demareissa.

 

Eikö Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunkina ole juuri asukkaittensa ja asiakkaittensa, meidän lahtelaisten ympäristöasioiden kaupunki. Mihin unohtui koko suurta, englanninkielistä hakemusopusta kolme vuotta päätyökseen muotoillut, kaupunkimme ympäristöasioiden tohtorinainen, ympäristöpäällikkö Saara Vauramo?

 

No, hänelle annetaan tässä pienen piirin sopimassa järjestelyssä tietenkin ympäristögloorian kakkospesti ja 6300 euroa kuussa lahtelaisveroeurovaluuttaa. Vauramo saa siis kaikki hankkeen käytännön työt ja Bruneau voi lipoa valmiilta lautaselta maineen hunajaherkut Euroopan suurennuslasin luupeissa ja lööpeissä.

Tietenkin Lahti-kaupunki maksaa vielä Vauramon ympäristöpäällikön viran sijaiselle normaalin palkan kaiken muun menon ja hankkeen lisähenkilökiinnitysleegion lisäksi aina vuodelle 2022.

Mistä rahoista ja kuinka paljon meidän lahtelaisten varoja tähän kaikkeen pelkkään julkisuuspeliin oikein löytyy ja haaskataan?

 

 

Emme edes tiedä, keille vielä menee monien tuhansien suuruisia kuukausipalkkoja tuosta vain kaupunginjohtajan kassasta kampea kilauttaen? Kaupunginjohtajahan on Lahden organisaatiossa kuitenkin Kaupunginhallituksen alainen virkamies - vasta  määrätystä kattosummasta alkaen.

 

Bruneaun edustaman kokoomuksen oman ryhmän keskiössä nautiskelevat vapaamuurariudessa moottoriurheilun puuhamiehet Juha Rostedt ja Jari Salonen eivätkä välitä kantaa vastuuta demokratiasta - kaupunginvaltuuston johtamisesta.

 

 

Valtuutetut, ottakaa kerrankin aikalisä ja tehkää kaupunginvaltuustostamme kaupunkimme ja sen asukkaitten asioita ajava, kaikkien kunnioittama, rehellisesti ja ilman kenenkään omanedun vaateita veroeurojemme kohteita tarkoin pohtiva päätöselin, tässäkin pelkäksi ylätason julkkispeliksi muuttuneessa Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti -asiassa.

 

Euroopan%20ymp%C3%A4rist%C3%B6p%C3%A4%C3

PS

Tämän artikkelin alussa kerrotaan Kaupunginhallituksen 12.8.19 uutisesta, jossa esitetään Euroopan ympäristöpääkaupunki -tittelin edellyttävän hankkeen taustalle ympäristöpääkaupunkiorganisaation perustamista syksyn aikana. Eikö meillä muka ole alan henkilökuntaa liiaksikin, kaupunkiorganisaatiomme täydeltä?

 

Onko Lahteen ainoana Suomen paikkakuntana tullut syksyn aika jo nyt elokuussa, kun organisaation johto on hätäisesti ja yksinvaltaisesti nimitetty (lehdistötiedotteet UL/ESS) ja perustetaan tällä viikolla?

 

Lis%C3%A4liite.jpg