Salpauksen%20sirkus%20joulu%2020181.jpg

Lehdistötilaisuudessa 14.11.18  Koulutuskeskus Salpauksen sirkusopetuksen II vuoden oppilaat esittäytyivät ja väläyttelivät hienoja, vaikuttavia sirkusnumeroita.

Lahden kaupunginteatterissa on ensi viikolla jälleen sirkusta jouluun asti, sillä Salpauksen sirkusartistit näyttävät ammattimaisen sirkuksen taitoja jouluisessa sirkusesityksessä. Tällä kertaa sirkusohjelma toteutuu poikkeuksellisesti Lahden kaupunginteatterin ja Koulutuskeskus Salpauksen sirkusopiskelijoiden yhteistyönä: teatterilta löytyy käsikirjoittaja-dramaturgi sekä esityskokonaisuuden ohjaaja, kertojanäyttelijät sekä koko valtava tarinaan tarvittava tekniikka valoineen, erikoisvälinekiinnittimineen, äänineen ja lavasteineen.

Nyt dramaturgi on yhdessä sirkustaiteilijoiden ja ohjaajan kanssa luonut lumisen joulutarinan, jota seurataan. Pimeänä talvi-iltana poika hiihtää metsään ja eksyy. Öiseen aikaan maailma näyttää hieman toisenlaiselta, ehkä jopa vähän pelottavalta, mutta jos päättää jatkaa rohkeasti matkaa voi nähdä ja kuulla metsän huikaisevia salaisuuksia.

Salpauksen sirkusartistikoulutuksen toista lukuvuottaan opiskelevat kansainväliset nuoret esittävät talvisen tarinan aivan henkeäsalpaavan hienojen, konstikkaiden, uhkarohkeiden temppujen muodossa..

Korkealla katonlaessa näimme eilen lehdistötilaisuudessa trapetsitaiteilijan – ihan kaikkea vaarallisuutta ei  edes uskaltanut molemmin silmin katsella, washington-trapetsin herkkä tasapainoakrobatia ja cyr-rengastaiteilu toimivat niin tarinan mukaisesti, että nautinto pelkästä harjoituksesta oli jo suurta sirkuksen taikuuden illuusiota, vaaraa ja jännitystä.


Sirkusopetuksen pääopettaja Petri Heikkilä ja teatterinjohtaja Ilkka Laasonen kertoivat Joulusirkuksesta ja lahtelaisesta sirkuskoulutuksesta.

Salpauksen sirkusopetus on jo viime vuodet ollut korkeassa kansainvälisessä maineessa. Tämän esityksen taiteilijoita on kuudesta eri maasta tullut tänne Lahteen sirkuskoulutukseen, aina Yhdysvalloista saakka – maine kiirii nopeasti ympäri maapallon. Viime kesän merkittävin sirkustapahtuma oli suuri Sirkus Finlandian kiertue, jonka taiteilijakuntaan kuului 15 Salpauksesta valmistunutta sirkustaiteilijaa.

 

list_214_3466-joulusirkus_nettisivujenpr

Joulusirkus

DRAMATURGIA Taija Helminen     OHJAUS Ilkka Laasonen

SIRKUS- JA TANSSIKOREOGRAFIAT SaSakin opettajatiimi

Esiintyjät  Ophelia Atkinson, Tarek Benabad, Lyla Goldman, Isaline Hugonnet, Eino Kaisanlahti, Khasana Khamitova, Annika Koljonen, Roosa Laakkonen, Tilda Lappalainen, Kestas Matusevicius, Lotta Merinen, Aino Mäkipää, Senni Nuutinen, Emmi Peltola, Sini Saari, Anna Stickler, Maiski Tiainen, Sirje Tolonen ,Emma Yildrim.

Ensi-ilta keskiviikkona 21.11.2018 klo 18.30 Eero-näyttämöllä

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/214/joulusirkus

 

Lis%C3%A4liite.jpg