Asunnottomien%20y%C3%B6.jpg

Yk:n maailmanlaajuisena köyhyyden päivänä 17.10. meillä Suomessa vietetään Asunnottomien yötä ympäri maan. Vuonna 2002 kansalaisliikkeen ensimmäistä kertaa organisoima tapahtuma on jo perinne ja tänään sitä vietetään Helsingissä, Joensuussa, Kajaanissa, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Turussa,Tampereella ja täällä Lahdessa. Tämän vuoden 2016 Asunnottomien yön teemana on asunnottomuuden ennaltaehkäisy, joka nostaa esille asumisneuvonnan tärkeyden ja asumisratkaisujen lisäämisen erilaisille kohderyhmille.

 Vuonna 2015 Suomen yksinelävien asunnottomien määrä laski ensimmäisen kerran alle 7000 henkilöön, mutta lisääntyi edelleen Helsingissä ja Turussa.

Jukka%20Suomilammi.jpg

Lahdessa tapahtuman avauksen suoritti jo kuudettatoista kertaa Elokolon toiminnanjohtaja, tapahtuman primusmotor Jukka Suomilammi. Hän iloitsi jälleen siitä, miten monet vapaaehtoistahot sekä alan asiantuntijaviranomaiset olivat olleet järjestämässä tätä vuosittaista jo perinteiseksi muodostunutta tapahtumaa ja nyt myös olivat paikanpäällä.

Antti%20Holopainen.jpg

Lahden kaupunginhallituksen tervehdyksessään satapäiselle lahtelaisyleisölle Antti Holopainen kosketteli haasteellisinta ja vielä ratkaisematonta pitkäaikaisasunnottomuutta, josta maahanmuuttajat muodostavat jo puolet.

Tilaisuudessa oli runsaasti viihdeohjelmaa, esityksiä asunnottomuuden tutkimuksista, neuvontaa, keskustelua ja ennenkaikkea lämpimiä vaatteita, uusia villasukkia, kenkiä tarjolla osanottajille. Lämmintä, ravitsevaa keittoa ja kahvia vehnäpullineen olivat vapaaehtoisjärjestöt loihtineet tarjoiltavaksi kolean syysillan kruunaukseksi Lahden Kasisalin suureen, viihtyisään, lämpöiseen tilaan.

Asunnottomien%20y%C3%B6n%20ohjelma.jpg

Vuodatusmainos.jpg