Viiru%20ja%20Pesonen%201.jpg

Ukko Pesosen tunnelmallisen maalaisvanhahtavaan kotiin Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämölle ilmestyy rouva Anttonen muassaan salaperäisesti miukuva ja maukuva pahvilaatikko. Siitä alkaa hellyttävän lämmin menneen aikakauden hyvänajan maailma, sen arkisten tapahtumien rauhallinen, linnunlauluinen vire, esineiden, keksintöjen, narahdusten, taikuuksien, letunpaistamisten, puhuvien kanojen ja kissan tapahtumasarja Ukko Pesosen ihmetellä, kokea, hämmentyä, hermostua ja viimein alistua ja rakastua kaikkeen kokemaansa.

 

Sven Nordqvistin kolmenkymmenenvuoden takaiset Viiru ja Pesonen -kirjat ovat jo parin sukupolven jakamassa lukemissuosiossa tuttuja kuin klassikot. Niiden pohjalta tehdyt näytelmädramatisoinnit ovat saaneet sijan useissa suomalaisissa teattereissa ja nyt viimeinkin  myös oman teatterimme ohjelmistossa.

Ennakkoesittelyssä tuon satukirjasarjan piirretyt tutut hahmot saivat veroisensa elävän, hurmaavan tulkintakokonaisuuden vaikka koko perheen nauttia ja tulla hyvälle mielelle kokemastaan. Huolella, lämpimän rauhoittavalla tempolla ja kotoisen nukkavierulla huumorilla, lumoavan tunnelmallisella lavastuksella ja valoilla Lahti on saanut ehyen, hauskan, satuyllätyksellisen koko perheen näytelmän – sen ensi-ilta on 15.2.2018.

 

Katso lisätietoja:

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/202/ystavani_viiru

 

Lis%C3%A4liite.jpg