Haminatattoo%20laivasto.jpg

Suomen Laivaston soittokunta

Jos et itse varsinkaan tänä kansainvälisten sotien aikana rakasta militarismia, niin sen julkinen ilmentymä - sotilasmusiikki - on kautta aikain aina ollut niin komean valloittavaa, että myhäily ja ihastelu ryhdistää pasifistinkin kasvot.

Suomen kesän yksi merkittävimpiä kansainvälisiä kulttuuritapahtumia on joka toinen vuosi koettava Hamina Tattoo. Hamina Tattoo 2016 esittelee meille nykyiset suomalaiset sotilasmusiikkikomeudet Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan ja Laivaston soittokunnan. Haminaan saapuu 1.- 6. elokuuta järjestettävään tapahtumaan yhteensä yli 500 sotilassoittajaa ympäri maailman. 

pLSwdCv0KV92P8EOCh8FqTeY9tU43z8wlYZfcNo2

Trinidad&Tobagon Puolustusvoimien Steel-soittokunta

Kansainvälistä esiintyjäkaartia ympäri maapallon edustavat Tattoohon saapuva Trinidad ja Tobagon puolustusvoimien steelyhtye, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Pohjolassa. Se on maailman ainoa steelpan-rummuilla esiintyvä sotilassoittokunta. Muut tämän kesän ulkomaiset vieraat ovat Swiss Army Central band Sveitsistä alppitorvineen, ranskalainen Rennesin tykistösoittokunta säkkipilleineen, virolainen Kaitseväe Orkester ja ruotsalaiset Kuninkaallinen laivaston soittokunta sekä Kuninkaalliset musketöörit. Lisäksi Haminaan saapuu Kiinan kansan vapautusarmeijan edustussoittokunta Pekingistä, joka on jo toista kertaa Haminassa.

Marssishow_Petri%20Hiironen.jpg2014.jpg

Kuva Petri Hiironen

Tapahtuman yksi suosituimmista ohjelmista on marssishow Hamina Bastionin 3000-paikkaisessa Bastion tapahtumateltassa - sen kaikki viisi esitystä ovat jo lähes loppuunmyydyt.

Lahen uutisia välittää Tattoo-tapahtumatietoa vielä pariin kertaan kevään ja kesän aikana ja käy kokemassa kahden päivän tutustumisellaan itse tapahtuman elokuussa.

Tässä linkki Hamina Tattoo 2016 :

http://www.visithamina.fi/fi/hamina%20tattoo/

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2011/09/tat-too