Pesäkallion kesäteatterin Satu Säävälän ohjaama ja ideapöyhimä Shakespearen Kesäyön unelma on pähkähullusti tähän aikaan ja hieman avaruustulevaisuuteenkin kuviteltu satufantasia ihmisten aina pulmallisista rakkausseikkailuista, joissa hurja rakastumisen huuma ja sadun fantasia sekoittuvat Puck –hahmon taikaorvokin huumioittavalla seerumivoimalla ja tekee meidät kaikki  miltei hulluiksi tai ainakin  hassuttelevan päättömiksi rakkaudesta ja vähintään ihastuneiksi sadun kaikkivoivasta lumosta.

Tarina sinänsä on uskollinen Shakespearen komedialle. Sen kaksi nuorta paria rakastuvat sekaisin toisiinsa, satujen keijut ja kuninkaat, metsän moninaiset haltijaolennot tuovat mielenmaisemaan yllätyksen toisensa perään ja Puck –fauni todellisen sadun voiman vaikuttavuuden spontaaneilla, tapahtumien tarkoituksellisilla hämmennyskonsteillaan. Herttua on menossa naimisiin, keijujen kuningas ja kuningatar ovat riidoissa.. mieltenailahtelujen, väärinkäsitysten, erotiikan ja sadun soppa kiehuu maukkaan herkullisesti yli äyräittensä. Kaikki rakastavat ristiin ja rastiin toisiaan, käänteitä ja henkilöhahmoja riittää satumaiseen käsittämättömyyteen saakka.
Kaikki teatterin elementit ovat kerrankin kohdallaan tässä kesäisessä hauskuusviritelmässä: näytelmään loistavasti istuva Shakespearen runoteksteihin sävelletty musiikki ja sen hieno tulkinta, uuslavastettu Pesäkallion hiekkanäyttämö,  hämmentävän iloisesti silmäruokaa tarjoava kekseliäs tarpeisto ja puvustus sekä kerrankin katsojan liekkeihin sytyttävä satuhahmoluomusten monikirjava henkilögalleria, jonka elämänpalo ja yhteisvire ei  jätä ketään kylmäksi tätä ihanaa mielikuvitusyhteisöä ja sen satumaista elämänsykettä seuratessa.
Kyllähän erikseen on kakaistava maailmoille, että Kalle Sulalammen Puck – on tekstinä ja tulkintana niin penteleellisen juonikas täysverien muuntuva velhohahmo että hänen kujemielinen pilaileva olemuksensa vauhdittaa koko tarinan tapahtumat sellaiseksi räjähtelevän osuvaksi teatterileikiksi, että tosikot saavat kyytiä niin näyttämöllä kuin katsomossakin. Nauraa varmaan liki nelisatavuotias Shakespearekin kepposilleen.

Kokonaistulkinta on elävän tuoretta, hauskaa, vauhdikasta, nuorekasta ja osaavan tyylikästä yhteisnäyttelemistä, jossa loistava livebändi ja kauniit laulut ynnä rockahtavat biisit ryhmäkoreografioin liikuteltuina yltävät kohottamaan hassuttelun uniikiksi, valoisan maukkaaksi kesäteatteriviihteeksi kaikenikäisille. Pesäkallion monikymmenpäinen vapaaehtoistaiteilijan kesäurakka yli kolmenkymmenen esityskerran toteuttajana, uhkarohkea klassikkosovitus nyt tyylillisesti onnistuneena kokonaisuutena on kunniaksi koko moniosaavalle esitysensemblelle ja suomalaiselle kesäteatterikulttuurille.


Toteutuksessa mukana: Anssi Hyvönen, Jukka Jauhiainen, Lumikki Kouki, Minja Koski, Hanna Kaskela, Väinö Weckström, Toni Koskipuro, Kalle Sulalampi, Lumikki Kouki, Anssi Hyvönen, Hannu Kilkki, Ilmari Mylllynen, Jukka Teerisaari, Janne Urpunen, Tito Tuononen, Tuuli Pesonen, Riikka Kuisma, Mona Rainerla, Veera Rinkinen, Petri Rinkinen, Juuso Rinkinen, Veeti Rinkinen, Jenna Järvinen, Ida Rauhala, Eeva Jauhiainen, Sara Kouki, Aapo Ravantti ja Reetta Niemensivu.


Vaan jälleen tuo äänentoisto: miksi kummassa volyyminappulat ovat umpikuuroja varten auki väännetyt ja pilaavat monet musiikilliset nyanssiherkut muuten hienoista musiikkitulkinnoista – surullinen muoti-ilmiö, joka tämänpäivän teatteritekniikkaa vaivaa.


Jäljelläolevat esitysajankohdat sekä kuvia esityksestä:

http://kesateatteri.com/