Nivelt%C3%A4m%C3%B62014-normal.jpg

Nukketeatteri Niveltämö ihastuttaa ja lumoaa teatterin pauloihin lapset ja aikuiset näytelmäisensä vastuttamattoman kreisillä hauskuudella. Sen lämpimän leikkivä vire,  jokakodin nukkumistekosyistä kertova ja niitä briljantilla huumorilla purkava kertomus Atte-pojasta tempasi vaivatta mukaansa teatteritilan täyteisen 2-70 -vuotiaan yleisönsä käsinkosketeltavalla läheisyydellään, sympaattisuudellaan, taituruudellaan, taitavasti käsitellyillä nukeillaan, livemusisoinnillaan, salaperäisyyttä, jännittävyyttä ja mielikuvituksellisuutta pursuvilla tarinoillaan.

Yön painajaisten lähes pimeissä, sinisissä, vihreissä, punaisissa valohämyissä nähdyt juustonsyömispainajaiset, runoilijan esiintymispainajainen ja monet muut unissa möyrineet painajaiset, örkkipeljätykset äänimaailmoineen nostivat esityksen jännityshuippuina miltei hiuksemme pystyyn. Mutta ihmekeksintö, unilääkkeitä paljon nerokkaampi laite, jolla vaivatta saadaan aikaan Viiden minuutin väsymys, unohduttaa huolia tuoneet päivän tapahtumat, vie helposti meidät untenmaille ja karkottaa painajaispelot. Käykääpä kaikenikäiset katsomassa, ihmettelemässä, nauramassa, jännittämässä ja ihastumassa!

Puolituntinen kokonaisuus oli niin vapaan ilmaisurikasta ja puhtaanvärisen huumorikukintoista teatteria, että teatteriaikuista vähän harmitti sen pari turhaa loksahdusta kaavamaiseen teatteriin ja televisiomaiseen viihteeseen. Miksi esityksen dramaturgiassa päädyttiin  tavanomaisen loppulaululliseen lopetukseen sekä vielä suurempi - miksi tekijät hyväksyvät kulttuuriksi pieruhuumorin, joka  turhaan kävi yhden kerran esityksessä viivähtämässä, rimaa alentamassa, helpponaurattamassa?

Nukketeatteri Niveltämö  Viiden minuutin väsymys

Ohjaus Markus Karekallas   Esitys Kaisa Nuuttila ja Nestori Hellgren

Seuraavat näytelmän esitykset: http://teatterivanhajuko.fi/kalenteri/

 

Arvio vierailuesityksestä Teatteri Vanha Jukossa 25.1.2014