Lehdit%C3%B6kuva%20Jyrkist%C3%A4.jpg

 

 

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta jättää tehtävänsä ensi keväänä. Kymmenen vuotta kestänyt Lahden johtaminen on jättänyt Myllyvirrasta vahvat jäljet kaupunkiimme. Lahti on saanut myllyvirtalaiset piirteensä, jotka nykyinen lahtelainen kokee kovin epäonnistuneina kaupunkimme omaleimaisuudelle, ja tänne muuttoa harkitsevat käsittävät ne suurina esteinä Lahteen tulemiselle.

 

Kun Myllyvirran budjeteissa verovarat on tuhlattu vuosi toisensa jälkeen surutta turhuuksiin, joita lahtelaiset eivät tarvitse, on syytä lyhyesti nuo turhuudet kerrata:

 

1. Matkakeskuksen suuri ja kallis toteutuminen on sekä toimimattomassa ahtaudessaan että arkkitehtonisessa ilmeessään täydellinen fiasko.

 

2. Kymmenien miljoonien hintainen toriparkki on osoittautunut täysin väärinlasketuksi tarpeellisuudessaan.

 

3. Rantakartano jo nyt ja lähitulevaisuudessa tuhoaa todellisen kaupunkilaisten olohuoneen sulkemalla yhteiset, ainutlaatuiset Vesijärvimaisemat kaupunkilaisten näkyviltä korkein betonibunkkerikorttelein yksityiseen käyttöön.

 

4. Ohitielle johtava montakymmentä metriä leveä liittymätie tuhoaa kymmenien peruslahtelaisten omakotien pihat ja rakennukset sekä siirtää kehätielinjauksellaan sen saasteet ja melut satojen ihmisten kotien jokapäiväiseksi huoleksi.

 

5. Myllyvirran keskustan pakkoeheytys monin lisäpalkatuin henkilöin on johtanut täysin päinvastaiseen lopputulokseen - keskustan tyhjentymiseen ja autioitumiseen entisestään.

 

6. Lahden tulevaisuuden kannalta suurimmat virheensä Myllyvirta on kuitenkin tehnyt kaupungin henkiselle ilmapiirille. Hänen taustamanipulaatioillaan, esityksillään ja tilatuilla selvityksillään on lakkautettu 25 koulua. Lahden monipuolinen koulutuksellinen vetovoima, kaupungin eri osien yksilöllinen opetus ja opiskelurauha on nyt kokonaan tahallisesti hävitetty perustamalla mammuttikouluyksiköitä.

 

7. Parhaillaan Myllyvirta vielä yrittää kiireellisesti runnoa lukioistakin mammuttisia näyttelykohteita, jonne 1500 oppilasta sullotaan yksilöllisten kykyjensä paineissa selviytymään kyynärpäätaktiikalla kasvottomassa koulussa. Pedagogeja ja alan asiantuntijoita saati asianosaisia ei kuunnella.

 

8. Lahden ammattikorkeakoulun taidelinjojen lopettaminen ja Lahden Muotoiluinstituutin asiantuntemuksen alasajo on saanut Myllyvirralta hiljaisen, asioihin puuttumattoman hyväksynnän.

 

9. Myllyvirta esimiehenä on saanut Tilakeskuksen vuosikausiksi tekemään turhaa työtä kalliin ja tuloksettoman henkilökunnan voimin. Tilakeskus on keskittänyt työnsä kauppiaana olemiseen ja myyntitoiminta on johtanut kaupungin yhteisten tilojen myyntiin täysin pilkkahintaan.

 

10. Samoin Myllyvirta ei ole ymmärtänyt tai pystynyt käskyttämään alaisiaan todella aloittamaan homeselvitykset kaupungin omistamissa kiinteistöissä. Myllyvirran vetkuttelu on johtanut kymmenien työpisteitten ja kiinteistöjen sulkemiseen sekä satojen lasten, nuorten ja aikuisten altistumiseen ja sairastumiseen terveydelle haitallisissa työskentelyolosuhteissa.

 

11. Myllyvirran aikana kaupungin väkiluku ei ole lainkaan yltänyt maan muiden kaupunkien nousuennusteisiin kasvulukuihin, saati kaupungin strategian mukaisiin tavoitteisiin.

 

12.. Työttömyys on edelleen Myllyvirran aikana jäänyt kaupungin suureksi ongelmaksi, joskin hänen oman lähireviirinsä, kaupunkikonsernin hallintovirkamiesten ja johtajien lisääntyminen on prosenteissa kasvanut merkittävästi.

 

Juuri näinä aikoina Jyrki Myllyvirta antaa televisio-ohjelmissa lausuntoja, joissa hän perustelee tärkeänä, otsa rypyssä, ehdotustaan veroäyrin korottamisesta ainoana kaupunkina Suomessa. Hävettää. Kenenkään lahtelaisen ei pidä Myllyvirran ehdotuksiin enää langeta ja niiden perusteisiin uskoa. Hänen budjettiehdotuksistaan varamme ja omaisuutemme ovat jo menneet taivaan tuuliin, holtittomaan rahankäyttöön ja johtaneet kaupunkimme tolkuttomaan velkaan sekä jatkuvaan rakentamismaniaan. Nyt on lopetettava insinööri-investointiturhuudet ja löydettävä uusi kaupunginpäällikkö, jolla on järkeä, vastuuntunto tekemisistään ja ihmisläheinen ote yhteisiin asioihimme.

 

https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/kaupunginjohtajan-talousarvioesityksess%C3%A4-kasvua-ja-kustannustietoisuutta

Lis%C3%A4liite.jpg