Porali.jpg

Superteatterin primus motor Tero Porali on yksi suomalaisten lastenteatterien ja perheteatterien harvoista, aidoista, jäljittelemättömistä, uupumattomista ja loputtoman idearikkaista teatteriammattilaisista. Kun päätoimisesti tekee pelkästään teatteria lapsille, katoaa kaikki teennäisyys tipotiehensä.

 

 

Aikakapseli.jpg

 

Nyt on Poralin kirjoittaman ja ohjaaman Aikakapselin vuoro räjäyttää teatterin keinoin sukumme ja menneisyytemme sisältöpankki meille kaikille avoimesti pohdittavaksi.

 

Sorasen perhe kolmessa sukupolvessa kokoontuu tyhjentämään muuttoa suunnittelevan isoäidin ullakkoa. Ullakon kätköistä paljastuvat menneiden vuosikymmenten muistot ja aarteet nostattavat pintaan iloa, hämmennystä ja ihmetystäkin, kun eri ikäpolvet mutta samat temperamentit kohtaavat yhteisen tärkeän tehtävän äärellä.”

 

 

Tämän Sorasen suvun pienen perhetarinan takaavat teatterin monivuotinen, mainio luottonäyttelijä Anssi Hyvönen perheen isänä sekä hänen laillaan aivan mahdottoman temperamenttiset Superteatterin näyttelijäkomeetat Eppu Gustafsson isoäitinä, Berit Mäkinen hurjana naapurina, Reino Saarinen ja Elli Paajanen niin hurmaavina lapsina, ettei enää parempaa osajakoa, luonnetulkintaa tai lapsinäyttelijäloistokkuutta voi lahtelaisteattereista löytää.

 

Lasten asema ja perheen dynamiikka tulee Superteatterissa katsojaa niin lähelle, että tuntuu jälleen kuin juuri minun perhettäni, minun lapsuuttani, minun vanhuuttani tässä saamme kerrankin pohtia, rinnastaa ja pähkäillä menneisyyden ja nykyisyyden toisiaan haikailevalla ja puolustavalla kokemuksellamme. Ennen kaikkea saamme nauttia ja nauraa makeasti, ahmia taas kerran mielikuvituksellisen tutunoloista tarinaa omia sattumuksiamme lähimuistista ajatuksissamme vilautellen.

 Ensiesitys on 18.10.2019

KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS:
Tero Porali

 

http://www.superteatteri.fi/

 

Lis%C3%A4liite.jpg