LAhen vaakuna.jpg

Lahti on maailman suurin kaikkien alojen asiantuntija. Lahti on maailman napa.

Lahden kaupungin kellokkaita nimittäin matkailee nyt suoraan Brysseliin palattuaan juuri Kiinasta. Siellä Lahden kaupunginhallitusta virkamiehineen tarvitaan järjestelemässä Euroopan sidosryhmiä oikeistopolitiikan ja asevarustelun ruotuun sekä jälleen ties kuinka monennen kerran maanosamme vihreä kaupunki -hakemusta rustaamaan sellaiseksi, että Lahti Euroopan napana sen tittelin viimeinkin saa.

 

Nato.jpg

 

Ehkä tärkein kuitenkin on, että Lahden kaupunginhallitus koko maailman napana ja ulkopoliittisella suurella asiantuntemuksellaan käy sanomassa painavan sanansa Naton päämajassa. Voisi toivoa, että Lahden kaupunginhallituksella olisi takataskussaan oikein lupaus ja kartta tontille, jonne mahdollinen Naton pohjoismainen yksikkö oitis perustetaan. Täällähän on sotakoneistoa harjoitettu monen sukupolven kokemuksella Hennalasta alkaen runsas vuosisata. Meille kaupunkilaisille on mieluista maksaa nyt koituvat kustannukset 18000 euroa ja mitä nyt sitten tulee erilaisia pikkulisäkuluja, päivärahoja ja sijaisuuskuluja saman verran lisää.

Pääasia on, että Lahti näyttää olevansa maailman napa Brysselissä ja koko eurooppalaisessa asevarustelussa - kaikkien alojen asiantuntijana.

 

https://www.lahti.fi/ajankohtaista/kaupunginhallitus-vierailulle-brysseliin

 

 

Samoilla maailmannapa-jäljillä hiihteli omaa latuaan jo kaupunginhallitusta ennen Lahden huippusivistynyt koululaitos.

 

Aapinen.jpg

Tämän lukuvuoden syksyllä pieni lahtelaiskoululainen odotti innolla elämänsä ensimmäistä oppikirjaa. Pettymys oli kuitenkin suuri, sillä hän sai käytetyn, kulutetun, alleviivaillun ja hieman jo nuhruisen aapisen pieniin käsiinsä.

Juuri samaan aikaan aloitti Lahden peruskouluorganisaatiossa uusi, nyt jo viides byrokratiaporras kolmen korkeasti palkatun miehen voimin kaupungin kouluelämän kehittämisen. Olisiko jotakin suhteellisuudentajua löydettävissä rahankäytössä ja jatkuvan byrokratian paisuttamisessa oppilaan oikeuksien kustannuksella.

 

On taktisesti viisasta, ettei totuutta näytetä koko maailmalle: pidettäköön vain yhteisenä lahtelaisten salaisuutena, pelkästään kaikkien kaupunkilaisten ja perheiden lasten tiedossa, että täällä Lahdessa peruskoulutuksen eli oppivelvollisuuskoulun rahat on nyt senttejään myöten menneet kouluparakkien vuokriin, (niin että juuri alkavan Mukkulan koulurakennusten peruskorjausten parakkien vuokrat pelkästään korjausajalta ovat kymmenen miljoonaa) eikä rahaa enää riitä aapisiin.

Tehtäköön tälle kouluköyhyydelle toisenlainen, homeeton julkisivu, näin lahtelaiset kouluviranomaiset olivat neropattisuudessaan hoksanneet. Meille kaupunkilaisille he ymmärtävät selittää näennäiset kurjat kouluolomme tilapäisiksi. Lapsemme tulevat saamaan vapaaehtoisen koulutuksen eli lukion muodossa kaiken kärsimänsä moninkertaisesti hyvitettynä takaisin.

Britanian 15 miljoonan asukkaan Lontooseen ilmestyi nimittäin suoraan täältä maailman navasta Suomen 100000 asukkaan Lahdesta tusinan suuruinen kollegio. Nämä suuruussuhteet velvoittivat huomioimaan lahtelaiskollegion tällä kertaa Lontoon opetusteknologiamessuilla. Siellä he edustivat maailman moderneimman Lahti-kaupungin timantin ylivoimaista julkisuuskuvaa tiedosta, hyvinvoinnista ja koulutuksesta sulautuessaan koko maailman opetusteknologian kermanörttien muodostamaan etuoikeutettuun messukansaan.

 

Tietokonen%C3%B6rtit.jpg

 

Hyvä, että rahamme menivät nyt jälleen aivan välttämättömän oikeaan tarkoitukseen. Kenties lahtelaiskollegio tuleekin perustamaan oman opetusteknologialähilukion sinne Lontooseen ja me tavallisetkin kaupunkilaiset saamme siellä käydä veroeurojemme tuloksia, täältä meiltä lähteneitä neroja siellä tapailemassa ja ihailemassa. Parikymmentätuhatta euroa tästä matkasta plus lisäkulut on taatusti mitätön summa kaupunkimme tulevaisuuden, koulutuksen kilven kiillotuksesta ensin Suomen ja sitten koko maailman ihmeteltäväksi. Meillä on millä mällätä!

https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahtelaisia-koulutuksen-asiantuntijoita-opetusteknologian-messuille-lontooseen