Lahti Fringe Festival on kaupunkikulttuuritapahtuma, joka hyödyntää perinteisen Lahden Taidelauantain pohjaa laajentaen sen kaksipäiväiseksi ja kokoaa erilaiset kulttuurituotannot saman sateenvarjon alle. Tapahtuma elävöittää kaupunkia ja aktivoi asukkaita ja matkailijoita osallistumaan laajaan kulttuuritapahtumaan, josta jokainen löytäisi itseään koskettavan, mieleisen elämyksen.

Festivaalin yhtenä ajatuksena on saada kulttuuri leviämään paikkoihin, missä sitä ei tavallisesti aina näe. Lahden kaupunki avaa ovensa kulttuuriväen, tapahtumatoimijoiden, tapahtuma- ja esiintymispaikkojen ja elinkeinoelämän yhteiselle ponnistukselle.

 

KESKENERÄISTEN OLENTOJEN RITUAALITELTTA

118319016_6203983589838_6523913259713828

 

Lahtelainen nukketeatteri Niveltämö tuo Lahti Fringe Festivaalille tuoreen nukkemusikaalinsa.

Esitys on nimeltään Keskeneräisten Olentojen Rituaaliteltta. Näytelmä on "immersiivinen ritualistinen kokemus", joka käsittelee keskeneräisyyden ja epävarmuuden kokemuksia. Kyseessä on samalla viimeinen osa Niveltämön nukkemusikaalien trilogiaan -  teemana rehellinen kohtaaminen yhteisön ja rituaalien kautta.

Esitys on hajautettu Lahdessa pitkin Karirantaa, joten pukeuduthan sään mukaan! Koko alue toimii näyttämönä ja rituaaliteltoissa vain piipahdetaan yksitellen/oman seurueen kera. Tämä yhteisöllinen ritualistinen kokemus kutsuu osallistumaan, koska elämme ajassa, jossa emme voi enää olla passiivisia sivustakatsojia, vaan jossa jokaista meitä kutsutaan olemaan aktiivinen osallistuja.

Tänään perjantaina 4.9.20 klo 19.00 ja lauantaina 5.9.20 klo 14.00

Tiedustele katsojapaikkoja:  niveltamo@gmail.com

PERUUTUS

Tänään perjantaina klo 12.30 saimme ilmoituksen, että Niveltämön esiintyminen Fringle-tapahtumassa joudutaan kahden sairastuneen taitelijan vuoksi kokonaan peruuttamaan.

TV

 

 

Lumo Company: Kiljaise ennen kuin tipahtaa (vierailu) Liput

Lumo Companyn

KILJAISE ENNEN KUIN TIPAHTAA

-nykysirkusteos 4.9.2020 klo 20.00 Vaahterasalissa osana Lahti Fringe Festivaalia.

Kiljaise ennen kuin tipahtaa -sirkusteoksessa jongleerausrenkaat pyörivät
ohuella vaijerilla nuorallatanssijan tasapainoillessa sen päällä ja ilmassa
lentävät renkaat pujottelevat vaijerilla tanssivien jalkojen lomassa.
Toisiinsa kietoutuneet renkaat ja määrätietoiset askelkuviot maalaavat
jonglöörille ja nuorallatanssijalle oman maailman, jossa nuorallatanssijan
polulle osuvat renkaat luovat sekä esteitä että uusia mahdollisuuksia.

Teoksessa nuorallatanssija Sini Napari ja jonglööri Kanerva Keskinen tuovat
sirkuskentälle uusia oivalluksia ja haastavat itseään yli lajirajojen.
Esitys pohjautuu visuaalisuuteen, näyttävään lajeja yhdistävään
sirkustekniikkaan ja kahden yksilön väliseen kisailuun.

 

 

2bfdd7464220ef5b2bea47f190207b33.jpg

 

MINÄ SUKELLAN OHI

Tanssi: Leena Keizer   Runot: Katriina Ranne    Visuaalinen maailma: Tuija Laine Hiukset ja meikki: Lahen Salonki R11 Promokuvat: Tuija Laine @ Lahti Fringe Festivaali & Yhen Illan Juttu

Minä sukellan ohi on tanssija-koreografi Leena Keizerin ja kirjailija Katriina Ranteen liikkuva runoteos. Lahti Fringe Festivaali & Yhen Illan Juttu tuovat teoksen Lahden keskustaan, osaksi urbaania ympäristöä. Artesaani Tuija Laine luo Lahen Salonki R11 vitriini-ikkunaan kaupunkikeitaan, jossa Minä sukellan ohi tuo palasen luontoa, liikettä ja lausuntaa keskelle Lahden kaupunkikuvaa.

Esitykseen on vapaa pääsy, ja sitä saa tulla seuraamaan tänään klo 21. Rautatienkatu 11 kohdalle kadun molemmin puolin, korona-ajan turvavälit huomioiden.

 
Lis%C3%A4liite.jpg