Lahtelaisesta kouluelämästä meille kuntalaisille annetaan harvemmin realistista tietoa. Kaupunkimme perinteikkäimmän ja kuuluisimman lukion ohi kävellessä ei voi jälleen muuta kuin päivitellä tiedottamisen surkeutta kaupungissamme: koulun koko piha on auki, remonttikoneita, kaivureita, sora-autoja, valtaisia johtoputkia ja kaivantoja piha-aukea täynnä, ikkunoista poistoputket jätteille ja pöly lentää aina kävelemällemme Lahdenkadulle saakka. Reilu viikko on koulun alkuun.

Yksi koulu-uudistuksen hölmöyshuippu
Nyt on kysymys lahtelaisen koulu-uudistuksen ja sen surullisen kuuluisan aluerehtorijärjestelmän **neronleimauksesta poistaa yksi lukio lisää kaupungistamme: tuloksena todellisen hölmö lukiototeutusjärjestely Lahdessa ja koko Suomessa. Lahden lyseo muutetaan liikuntapainotteiseksi lukioksi ja se tarvitsee erikoistiloja sekä tietenkin täydellisen saneerauksen (vaikka juuri muutama vuosi sitten ainakin sen koko ilmastointi saneerattiin). Urheilulliset tilat olisivat olleet toimivat Salpausselän urheilulukiossa, joka tässä sirkusleikissä lakkautetaan, koska Salpausselän yläkoulun rehtorilla (joka on myös yksi aluerehtoreista) ei ole pätevyyttä lukion rehtoriksi ja lisäpalkkaa varten hän tarvitsee lisää oppilasmäärää Lahden lyseon yläkoulusta, josta sitä siirtyy Salpausselän lukion tiloihin.  Salpausselän lukion oppilaat taas siirtyvät pölypilviseen hengitysahdistukseen ja rakennusrojun sekaan Lahden lyseoon, ja koko uuden urheilulukion rehtorina toimii Salpausselän kohta eläkkeelle jäävä rehtori.


Tero Matkaniemi

Tässä virkajärjestelyssä ja koulukaaoksessa Lahden lyseon lukion nuori, kuuluisa tohtoristasoinen rehtori Tero Matkaniemi alennettiin apulaisrehtoriksi. Hän taisi saada tarpeekseen, otti ja karisti Lahden pölyt taakseen ja paineli suoraan yksityiskoulun rehtoriksi Helsinkiin. Lyseon omilta nettisivuilta saattoi vasta toissapäivänä lukea sinne ilmestyneen tiedotteen:

Rehtori Tero Matkaniemi on päättänyt työnsä Lahden lyseon lukiossa. Kiitämme häntä lukion hyväksi tehdystä työstä ja toivotamme menestystä uudessa tehtävässä Helsingin uuden yhteiskoulun rehtorina. Va. rehtorina toimii Kalle Nieminen.


Vastuutonta

Saamme onneksi rakentajien suuresta ilmoitustolpasta lukea faktaa: remontti valmistuu keväällä 2014. Lukiokoulutuksesta ja koululaitoksestamme vastaavat kallispalkkaiset päällikkömme lukiojohtaja Heikki Turunen ja opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen ilmeisesti eivät ole tulleet miettineeksi, miltä oppilaista aktiivisesti huolehtivista huoltajista ja sukulaisista tällainen välinpitämätön tiedottaminen tuntuu, saati ajatus opiskella tuollaisessa tilanteessa Lyseon kiinteistössä tai tilapäisissä opetustiloissa. Asiastahan piti jo riittävästi oppia muutama vuosi sitten - Kannaksen lukion remontin yhteydessä saaduista kokemuksista kurjista ja terveydellisesti vaarallisista tilapäisistä koulupuitteista sekä niistä tiedottamisesta. 
** Aluerehtorit:
- Klaus Kähkönen, pohjoinen alue, 050 539 1686 
- Auvo Nieminen, itäinen alue, 050 559 7809
- Esko Taipale, eteläinen alue, 050 559 7807
- Markku Karjalainen, läntinen alue, 050 559 7976
- Tuula Virtanen, keskustan alue, 050 559 7838
- Maritta Turunen, erityisopetuksen koordinaattori 050 539 1687 (31.7.2012 asti)