Jyrki MyllyvirtaTV.jpgAn1.jpg

Lähes tuhannen Lahden kaupungin työntekijän vähentäminen ei näistä viranhoitajista tunnu miltään - oma virkahan säilyy?

Lahden kaupunki ei enää ole kaupunki. Se on karannut kauas todellisesta sivistyneestä yhteisöllisyydestä. Suuret viskaalit, etunenässä tänään kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmi nyt julkisuuteen astuneena kellokkaana määräävät ja päättävät ihan mitä hölmöintä ja poikkeuksellisinta vain voivat lähipoliitikot heidän  sanottavakseen keksiä.

 

Kiinteistövero  -  Matkakeskus

Nämä virkamiehemme ovat kuin vetonarujen kiskojat tivolissa - jokaisesta narusta tulee voitto. Kun kaupunginjohtaja yhdestä narusta vetäessään vaatii kuntalaisia pitämään itse huolta itsestään, hän toisesta narusta vetäessään vaatii, että kiinteistöveroa on nostettava lähes kaksinkertaiseksi. Kun Lahti-kaupunki on vielä pitkään tyypillinen omakotirakennusten kaupunki, sukupolvien omatoimirakentamisen ja aherruksen kaupunki, niin juuri nuo hartiapankkirakentajat ja asujat ovat helppo rahastettava: useimmat ovat jo iäkkäitä, kaupunkiin juurtuneita, heitä on paljon, he eivät luovu mökistään, juuristaan kaupunkiimme.

Mitä lahtelaiset tuolla kiinteistöverolla sitten saavat vastineeksi? Eivät yhtikäs mitään. Kun ensin maksaa tontista, sen ostosta tai vuokrasta sievoiset summat, vedestä, jätevedestä, sähköistä ja edellisten mittareista merkittävät maksut, puhtaanapidosta, roskakuormista sekä kiinteistönhoidosta ja välttämättömistä remonteistakin, niin viimeistään huomaa, ettei kiinteistöverolla saa yhtään mitään.

MATKAKESKUS-normal.jpg

Suuri, muodottoman rumatelineinen mainoskuva kaupunkia pohjoisesta lähestyttäessä kertoo, että täysin tarpeettomasta matkakeskuksesta on paljon tärkeämpi päättää ja huolehtia sekä kertoa kuin ihmisestä ja hänen asumuksestaan. Suorastaan noloa on, että tämä mainosjuliste on sijoitettu siten, että jopa lahtelainen erehtyy matkakeskuksen sijaitsevan tässä Lahdenkadun ja Niemenkadun risteyksessä. Asiantuntemattomien virkailijoiden ja rahanahneudessaan kyltymättömien rakennusyritysten Lahti-onnela on tänään totta.

Lahden valtuustossa eilen 9.6.2014 sentään jotakin liikahti, kun moinen kaupunginjohtajan kesän kynnyksellä kiireessä hihasta vetämä tivolikortti kiinteistöveropäätökseksi torpattiin ja siirrettiin harkittavaksi ensi syksyyn saakka. Olisiko myös viimeinen hetki muuttaa tuo matkakeskuksen valmistuminen hamaan epämääräiseen tulevaisuuteen.

 

Aaltoplagiaatti - Lahden vaakuna

Voisihan sitä jotakin olla aitoakin. Lukijani ovat pohtineet sitä, minne kaikkien suomalaiskaupunkien tunnus, oma vaakuna on Lahdesta hävinnyt.

Aaltoviivat-normal.jpg

Kaupunkimme virallisissa papereissa ei missään enää näy komeaa kaupunkimme vaakunaa, huomauttaa lukijani. Aaltoviivoilla leimataan jo viralliset paperit, aina lasten lukukausitodistuksia myöten. Sen sijaan plagioitu Aalto-suvun arkkitehtien tunnus, lainekuviot ovat vallanneet Lahden tunnusaseman: juridisesti Lahti voitaisiin laittaa plagiointivastuuseen - ja miten noloa tuollainen lainahöyhenissä esiintyminen meille todellisille lahtelaisille onkaan.

LAhen vaakuna.jpg                                                      LAhen vaakuna.jpg

 

Missä menneisyytemme, perustamme ja Lahden ainoalaatuisuuden arvostus?