Ainopuiston teatteri iskee kaupunkimme suonta tänä kesänä lahtelaismenneisyydestä peräti neljästi. Suomen mittakaavassa harvinainen teatterillinen anti tuntuu suorastaan kutkuttavalta ja kulttuurillisesti ainutlaatuiselta: pieni nousukas kaupunki syttyy todenperäiseen jos kohta myös mielikuvituksen ihanasti patinoimaan tarinointiin omasta asujaimistostaan ja synnystään.

 

Timo Taulon luomana on syntynyt peräti neljä uutta näytelmää, jotka kaikki saavat ensi-iltansa tänä kesänä.

 

 

Mokullan Maria

 

Mokulla%20ja%20Mukkuula.jpg

Kartanonrouva%20Lanki.jpg

Mokullan Mariana - Kristiina Lanki

 

Ainopuiston teatterin näytelmäsarjan aloittaa Mokullan Maria, joka sukeltaa torstaina 28.6.2018 Mukkulan kartanoelämään sadanviidenkymmenen vuoden taakse, von Hausenin omistajasuvun leskeksi jääneen kartanonrouvan selviytymistarinan ja aikakauden kartanoelämän työn ja juhlan sykkeen kertoen, kolmenkymmenen näyttelijän voimin Mukkulan kuulun puiston tammien alla.

 

Viipurin reippaat tuo kaupunkimme asukkaiden historiaa vielä lähemmäs, 1940-luvulle, jolloin sodan jaloista suuri määrä karjalaisia asettui evakkoina Lahteen. Näytelmän ensi-ilta on keskellä kaupunkia, Lahden kartanon Ainopuistossa 21.7.18 nyt jo lähes neljänkymmenen näyttelijän voimin.

 

Saksalan maisterin omenatarha tuo kaupunkimme todellisuutta elokuussa yhä lähemmäs, monen vieläkin tunnistamille 1960-70 -luvuille ja mikä mainiointa, suoraan tapahtumapaikalle, Anttilanmäen idylliseen kaupunkimiljööseen. Tarina luo mielikuvia Saksalan kuuluisasta originellista miljonäärimaisterista ja hänen elämästään. Rojaltiksi vielä osa näyttelijöistä on Anttilanmäellä asuvia tai asuneita ja esityksessä soi tunnetun anttilanmäkeläisen Reino Helismaan musiikki liveorkesterin tahdissa. Ensi.-ilta on 7.8.18.

 

Rakastuneet radiomastot saa ensi-esityksensä Lahden kuuluisalla Radiomäellä 16.8.2018. Näytelmä kuvaa mastojen rakentamista 1920-luvulla ja niiden merkitystä kaupungillemme ja koko Suomelle. Ainopuiston teatterin näytelmä kuvaa Lahden radiohistoriaa mastojen rakennushetkistä aina näköradion tuloon saakka. Se on koko perheelle suunnattu ja erityisesti lapset sekä nuoret löytävät tarinasta omia elämyksiään.

 

Yksi, kenties tärkein tämän Ainopuiston teatterin ominaisvoima edelleen on nostaa laajat näyttelijälahjakkuudet - lapsista vanhoihin - parrasvaloihin oman kaupunkinsa syvimpiä tuntoja tulkitsemaan. Varatkaa pääsylippunne näihin lahtelaisharvinaisuuksiin - jos vielä ehditte.

 

http://www.ainopuistonteatteri.fi/

 

Lis%C3%A4liite.jpg