Hiirenloukku_1b.jpg

Kuva Kim Sinisalo

Lahdesta tunnin ja vartin matkan päässä (juna+raitiovaunu), osoitteessa Helsinki, Hämeentie 2, laukeaa jännitysnäytelmien maailman teatteriesitysten ykkönen, Agatha Christien Hiirenloukku,torstaina 7.9.2023 klo 18.30.

Hyytävän jännittävä klassikkodekkari Hiirenloukku nähdään silloin Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä.

 

 

Agatha Christien dekkariklassikko Hiirenloukku (The Mousetrap 1952), vuonna 1952 Lontoossa ensi-iltansa saanut teos, on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty näytelmä.

 

Näytelmän Helsingin Kaupunginteatterin lavalle ohjaa Miika Muranen:

"Näin jännityksen ystävälnä on mieluista päästä ohjaamaan maailman parhainta jännitysnäytelmää Christien Hiirenloukkua. Lähtötilanne näytelmälle on, että Lontoossa on tapahtunut murha ja murhaaja on vapaalla jalalla. Kaikki tapahtuu kuitenkin Lontoon lähellä vanhassa kartanossa, josta hiljattain on tullut nuoren parin Mollien ja Gilesin perustama täyshoitola ja ulos on syntynyt juuri lumimyrsky ja kaikki asukkaat pyrkivät nopeasti sisälle. Samaan aikaan tulee myös poliisi varoittamaan, että murhaaja on vapaalla jalalla ja saattaa ilmestyä myös tänne. Tarina lisäksi kytkeytyy tosiasioihin."

 

Hiirenloukku_800x600.jpg

 

Rooleissa: Elina Keinonen, Severi Saarinen, Sanna-June Hyde, Sauli Suonpää, Joel Hirvonen, Helena Haaranen, Santeri Kinnunen ja Risto Kaskilahti.

 

Ohjaus: Miika Muranen
Suomennos: Aino Piirola
Lavastus: Katariina Kirjavainen
Pukusuunnittelu: Laura Dammert
Valosuunnittelu: Petteri Heiskanen
Äänisuunnittelu: Eradj Nazimov
Naamioinnin suunnittelu: Henri Karjalainen
Dramaturgi: Sanna Niemeläinen

Käymme kokemassa  esityksen ensi-illan 7.9.2023.